INTERREG V-A Románia–Magyarország támogatási rendszer
„Egészségügyi szolgáltatások határon átnyúló fejlesztése korszerű orvosi berendezésekkel a Dr. Gavril Curteanu Kórházban Nagyváradon és a Békés Megyei Központi Kórházban Gyulán” (“Improving cross-border health care services with modernized medical equipment within Dr. Gavril Curteanu Hospital in Oradea and Békés County Central Hospital”) című ROHU 386 azonosítószámú pályázat

Projekt főbb adatai:
A Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház, Nagyvárad (Municipal Hospital Dr. Gavril Curteanu Oradea) megkereste intézményünket a projekt tervvel 2017.decemberében.
Pályázat benyújtásának határideje: 2018.01.31.
Értesítés támogatásról: 2019.05.17.
Projekt megvalósítási időszak: 2019.11.01. – 2020.12.31.
Költségvetés: 2 954 338,00 € teljes költségvetés, melyből 500 000,00 € forrást a Békés Megyei Központi Kórház használhat fel. (Nagyvárad = 2 454 338 €)

Jelentős fejlesztésre készül a nagyváradi és a Békés megyei kórház

Mintegy 3 millió euro, vagyis közel egymilliárd forint értékben fejlesztik a nagyváradi Gavril Curteanu és a Békés Megyei Központi kórházat. Az eseménnyel kapcsolatban Gyulán megtartott projektnyitón elhangzott, a fejlesztések a határ innenső oldalán leginkább a radiológia területét érintik.  Csütörtök délután, a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagkórháza adott otthont annak a projektnyitónak, mely révén a…

Tovább olvasok

2020.02.10. -Jelentős fejlesztésre készül a nagyváradi és a Békés megyei kórház
Projektnyitó Gyulán

2020.03.02-án Nagyváradon szervezett projekt nyitó

Az Interreg VA Románia- Magyarország Program finanszírozása közös magyar – román projektek megvalósítására irányul, amelyek célja a közös szükségletek és innovatív megoldások megvalósítása a határ mindkét oldalán. A program célterülete az integrált, fenntartható fejlődés megkönnyítése. A program a korábban a térségben végrehajtott, határokon átnyúló együttműködési program folytatásaként jön létre, a teljes költségvetése kb. 232 millió euró, amelyből 189 millió EUR vissza nem térítendő támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA). A programtámogatásra jogosult terület magában foglalja a román oldalon Arad, Bihar, Szatmár és Temes határmegyéket és a magyar oldalon Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg határmegyéket.

Az anyag nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Partnerség egy jobb jövőért                                                              www.interreg-rohu.eu