Szociális iroda

A Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházban a Szociális Iroda 1992-óta működik. A szociális munkás feladata, hogy segítséget nyújtson azon betegeknek, klienseknek akik szociális problémával küzdenek. Munkánk során mindig a kliens érdekeit tartjuk szem előtt és együttműködünk családjával, segítőivel, a teljes egészségügyi és szociális rendszerrel. 

 

Napi feladataink a kórházban:

  • a tájékoztatás, információszolgáltatás, 
  • kiskorú veszélyeztetettségének jelzése, kapcsolattartás Gyermekjóléti Szolgálatokkal, Gyermekjóléti Központokkal és Gyámhivatalokkal 
  • ellátások igénylése, pénzbeli és természetbeni támogatások ügyintézése, 
  •  gondnokság/gyámság alá helyezési ügyek indítása, 
  •  szociális otthoni elhelyezések kezdeményezése,
  •  közköltségen történő temetés ügyintézése hozzátartozóval nem rendelkező elhunytak esetében
  •  külföldi ellátottak és külföldön munkát vállaló magyar állampolgárok esetében biztosításuk érvényesítésének elősegítése.

 

A Pándy Kálmán Tagkórházban a munkacsoport 5 fő szociális munkásból és egy fő gazdasági ügyintézőből áll. A Szociális Iroda megbízott csoportvezetője: Szabó Tünde Csilla, további munkatársak: Bánhegyi Enikő, Vidó Renáta, Tatay Máté és Zlovszki Edit szociális munkások valamint Erdei Lídia gazdasági ügyintéző.

 

A Pándy Kálmán Tagkórház Mezőhegyesi Fekvőbeteg Részlegen Vandrásik Ágnes szociális munkás, a Szeghalmi Fekvőbeteg Részlegen Váradi-Bende Zsuzsa szociális munkás látja el a feladatokat. Mindkét telephely szociális munkása a Gyulai tagintézmény szakmai irányítása alá tartozik.

 

A szociális munkások a kórház minden osztályáról és a szakrendelésekről elérhetőek. 

 

Szociális Iroda elérhetősége: hétfő-csütörtök: 730-1600

péntek: 730-1330

tel: 66/526-633

e-mail: szocialisiroda@bmkk.eu

dr. Réthy Pál Tagkórházban (5600 Békéscsaba, Gyulai út 18.) 2 fő szociális munkás látja el a feladatokat a műszaki épület I. emeletén.

Szabó Emese szociális munkás

Barna Tímea szociális munkás

66/555-555/5256 mellék 

hétfő-péntek 7,30-15,30 

szocmunkas@bmkk.eu