Nővérszálló korszerűsítésének támogatása

Az egészségügyi dolgozók lakhatási feltételeinek javítása érdekében Az országban több nővérszálló fejlesztését támogatja a kormány. A gyulai Mágocsi köz 3 szám alatti nővérszálló korszerűsítése is megtörtént.

A fizikai esztétikus környezetben köztudottan alapvetően javítja jóllétünket. A felújítás célja a barátságos, családbarát lakókörnyezet létrehozása.

Az egészségügyben az ellátás színvonalának javítása megkívánja, hogy a szakdolgozók mentálisan és fizikálisa is teljesíteni tudjanak. A testmozgás számos egészségügyi vonatkozásait ismerjük, többek közt javítja koncentrációt, javítja teljesítményeinket. Ezt szem előtt tartva a nővérszállón az Egészségedre Egyesület támogatásával kialakítottunk egy fitnesz termet dolgozóink részére, melyben kisebb fitnesz gépek állnak rendelkezésre: ellipszisjáró, futópad, has pad, taposógép, szobabicikli, ill. csoportos edzések megtartására is van lehetőség.

GYÓGYTORNA

Kutatások bizonyítják, hogy az egészségügyi dolgozók jelentős többsége küzd valamilyen mozgásszervi betegséggel, gyakoriak a gerincbántalmak. A burnout team szervezésében  az Egészségedre Egyesület támogatásával lehetőséget biztosítunk hetente 1x rendszeres csoportos gyógytorna igénybe vételére dolgozóink számára.

A gyógytorna és mozgásterápia a fizioterápia legszélesebb, legváltozatosabb ága. Alkalmazása nélkülözhetetlen a mozgást bármilyen szinten érintő problémák kezelésében.

A gyógytorna egyedi mozgásterápia, mely a megbetegedett szerv vagy testrész funkciójának helyreállítására alkalmazott gyakorlatokat tartalmaz úgy, hogy közben figyelembe veszi az egész testet.

Gyógytorna helyszíne: Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Kardiológiai Rehabilitációs Osztály tornaterem.