Időpontfoglalás a szakrendelésre

Minden nap 07.00 órától 15.00 óráig folyamatosan hívhatják call centerünk munkatársait a 06 66  555  444 telefonszámon időpont egyeztetésért. 

Előjegyzés kérhető az idopontfoglalas@bmkk.eu e-mail címen, amelyen keresztül az időpont válaszlevélben kerül megküldésre.

Orvos:
Dr. Vincze Árpád

 

Telefon:
66/526-526/2792

 

Rendelés helye: Rendelőintézet 3 em 304 ajtó

 

Rendelési idő: Hétfőtől péntekig 11:00-13:00

 

Előjegyzés kérhető: 06-66/555-444 07:00-15:00

 

A Gyulai Tüdőgondozó-Tüdőgyógyászati Szakrendelő létrehozásától (Kb 1960-as évek ) ,2007-ig , az 1907-ben alapított József Attila Szanatóriumhoz ( Tüdőkórház ) integrált egységben működött . 2007-ben megtörtént a Pándy Kálmán Kórház és a Tüdőkórház integrációja , így jelenleg a Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán tagkórház járóbeteg szakellátás részét képezi.

 

A Tüdőgondozó mint szervezeti egység , az alábbi fő egészségügyi szolgáltatások elvégzésére hivatott:

 

  1. Stabil Tüdőszűrő vizsgálatok a Gyula és vonzáskörzete lakosság részére (SEF) . Ez a feladat az elmúlt években a Szarvasi és Mezőkovácsházi TG-ban bekövetkezett változások miatt további ellátandó területekkel bővült .
  2. A legjelentősebb eü.i szolgáltatás a különböző heveny és idült tüdőbetegségben szenvedők járóbetegként való ellátása . E feladat teljesítése képezi napi tevékenységünk döntő hányadát . A legtöbb ellátandó beteg a COPD, hőrgő asztma , hőrgő rák , tüdőgyulladás betegség csoportokba tartozik , de kezeljük a tüdő embóliában , és bizonyos keringési betegségben szenvedőket is .2020-tól jelentős számú Covid-19 vírus okozta tüdőszövődmény kezelése is feladataink közé tartozik .
  3. Ellátjuk a fekvőbeteg osztályok tüdőgyógyászati konzíliumait is.
  4. Munka alkalmassági vizsgálatok szakvéleményezését is elvégezzük( tovább tanulás , munkába állás előtt …..stb )
  5. Soron kívül teljesítjük a Gyulai Büntetés végrehajtás és a hajléktalan szálló lakóinak szűrését.
  6. A már kivizsgált és gyógyszerre be állított betegeink szakorvosi javaslatainak az érvényesítése is munkánk részét képezi .
  7. Tartjuk a kapcsolatot a legfontosabb gyógyszer és műszergyártó cégek képviselőivel . ( az újdonságok bemutatása referáló összejöveteleken ) .
  8. Részt veszünk az egyes cégek gyógyszer kipróbálási vizsgálataiban , új gyógyszerek alkalmazásának be tanításában , beteg oktatási -együtt működési kurzusokban .