KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

Békés Megyei Központi Kórház

Minőségi betegápolás a Békés Megyei Központi Kórházban

A Támogatás Összege:

147,67 MILLIÓ FORINT

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: EFOP-1.10.2-17-2017-00024

A projektről

Pályázat benyújtása: 2017.05.31.

Döntés: 2018.02.07.

Támogatási Szerződés megkötésének dátuma:2018.03.21.

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.07.01.

A projekt megvalósításának befejezése: 2019.01.31.

Támogatási összege:147 675 020 Ft

Az EFOP-1.10.2-17 kódszámú,  „Egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés” című felhívásra a Békés Megyei Központi Kórház pályázatot nyújtott be.

 

A projekt keretében a Békés Megyei Központi Kórház három témát célozott meg:

 

  1. Az intézményi létszámbővítés keretében a 2017. júniusában végző pályakezdő felnőtt és gyermekápoló hallgatók bérköltségére pályáztunk. Az újonnan felvett kollégák csökkentik az adott osztályok létszámhiányát, tehermentesítik az ott dolgozók munkáját és javítják a gazdálkodás feltételeit azzal, hogy csökken a túlórák száma.

 

  1. Az intézményen belüli új munkakörben történő foglakoztatás esetében azokat a kollégákat szeretnénk bevonni, akik munka mellett szereztek új képesítést és így magasabb kompetenciával tudjuk őket tovább foglalkoztatni, ezzel segítve az egyes osztályok minőségi betegellátását. Itt 9 kollégát tudtunk bevonni a pályázatba. Ebből 3 fő gyakorló ápolói, 3 fő ápolói és 3 fő diplomás ápolói végzettséget szerzett.

 

  1. A mobil team-ek – esetünkben a decubitus és stomaterápiás team – a krónikus betegek hatékony ellátását eredményezik. Ezek létrehozásával a legkompetensebb személyek egyénre szabott ellátást nyújtanak a betegeknek, így biztosítva azok legrövidebb időn belüli gyógyulását. Cél a magas kockázatú betegeknél kialakult decubitusos esetek számának éves szinten10%-alá való csökkentése. A sztómát viselő betegek ellátásával a szövődmények megelőzése. Az egészségügyi team-ben való ellátás több szakma együttes tevékenységét jelenti, amely a jobb gyógyulási és rehabilitációs esélyt biztosítja a betegek számára.

A burn-out team. Az egészségügyi dolgozók kiégési veszélyeztetettsége köztudott. Kórházunk az ország negyedik legnagyobb intézménye, ahol olyan osztályok (onkológia, hospice, pszichiátria) is vannak, amelyek speciális pszichés megterhelést rónak a szakemberekre. A team-ben dolgozó mentálhigiénés szakember, pszichológusok és pszichiáterek segítséget nyújtanak a dolgozókat érő hatások feldolgozásában.

Projekt Dokumentumok