KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

Békés Megyei Központi Kórház

Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Békés Megyei Központi Kórházban

A Támogatás Összege:

290,20 MILLIÓ FORINT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: EFOP-2.2.19-17-2017-00105

A PROJEKT MEGVALÓSULÁSÁNAK IDŐPONTJA: 2022.02.01 – 2023.05.31

A PROJEKT BEFEJEZÉSÉNEK IDŐPONTJA: 2023.05.31.

A projektről

EFOP-2.2.19-17-2017-00105 számú projekt kedvezményezettje a Békés Megyei Központi Kórház. Az Intézmény az ország egyik legnagyobb kórházaként a békés megyei lakosság egészségügyi szakellátásának érdekében az ellátás korszerűsítését „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Békés Megyei Központi Kórházban” című projekt támogatása által kívánja fejleszteni a járóbetegellátást. Az EU által támogatott projekt 290,20 millió Ft összköltséggel, vissza nem térítendő támogatásként, 2022.02.01 – 2023.05.31 között valósul meg.

 

A járóbeteg szakellátó helyeken a lehető legnagyobb egészségnyereséget biztosítása érdekében látják el azokat a betegeket, akik nem szorulnak fekvőbeteg ellátásra, és betegségük lehetővé teszi számukra, hogy a szakorvosi javaslatok alapján a gyógykezeléseket otthonukban folytassák. A fejlesztés eredményeként a mintegy 4170 m2 alapterületű járóbeteg szakrendelő korszerűsítése, felújítása valósul meg. Az európai uniós támogatás segítségével összesen 16 orvos szakmai területen javulnak az infrastrukturális feltételek és hozzáférhetővé válnak azok az új orvostechnikai műszerek és módszerek, amelyek a járóbeteg ellátás feltételrendszerét biztosítják.

Az átalakítás, felújítás során az épület tetőszerkezetének szigetelésére kerül sor, ami magában foglalja a víz-, és hőszigetelést és a csapadékvíz elvezetés biztosítását is. A fentiek mellett a teljes üzemi világítási hálózat korszerűsítése is megvalósul, amely energiatakarékos LED-es fényforrással rendelkező lámpatestek felszerelését jelenti. Az épület közforgalmú vizesblokkjainak szaniterei és pipere tárgyai megújulnak, a vezetékei cserére kerülnek, és elektromos kézszárítók kerülnek felszerelésre. Az orvos technológiai eszközök beszerzése modern orvos technikai lehetőségek alkalmazását teszi lehetővé. Az eszközbeszerzés keretében egy új direkt digitális röntgen készülék, urológiai ultrahang, valamint a szemészeti és a szájsebészeti szakellátásban használatos kézi műszerek beszerzésére kerül sor. A gép-, műszerbeszerzések fő célja a betegségek korai diagnosztizálása, ezáltal a későbbiekben kialakuló szövődmények, társbetegségek megelőzése. További cél a fekvőbeteg ellátásba történő továbbküldések csökkentése. A műszerfejlesztéssel elérhető cél a várakozási idő minimalizálása és a betegelégedettség növelése.

Járóbeteg szakrendelések – Sajtómegjelenés

Lakossági tájékoztatás – járóbeteg szakrendelések új rendelési helyei

A 06/66 463 763 szám tárcsázását követően az alábbiakban jelzett mellékeket nyomógombok segítségével közvetlenül betárcsázhatja. A 06/66 526 526 szám tárcsázásakor a telefonközpont munkatársa kapcsolja a kért melléket.   Járóbeteg rendelés megnevezése A járóbeteg rendelés új helye Elérhetőség I. Belgyógyászati Szakrendelés Hospice osztály 06/66 526 526/2219 mellék (Dr. Fazekas Ilona) Fül-orr-gégészeti Szakrendelés Fül-orr-gégészeti osztályon 06/66…