REUMATOLÓGIA ÉS MOZGÁSSZERVI REHABILITÁCIÓS OSZTÁLY
Elhelyezkedés: Gyula, Semmelweis u.1.sz.  Pszichiátria tömb első emeletén.

Osztályvezető főorvos: Dr.Keszthelyi Péter

Főnővér:Anda-Tokaji Enikő

Az osztály Békés megye egyetlen reumatológiai fekvőbeteg osztálya. Kiemelt feladatai közé tartozik a gyulladásos autoimmun megbetegedések -rheumatoid arthritis (RA), pikkelysömörhöz társuló ízületi gyulladás, a gerinc kis ízületeinek gyulladásos megbetegedései (Bechterew betegség,SPA),SLE,autoimmun izomgyulladás,Sjögren szindróma..stb. diagnosztizálása,kezelése és gondozása.

A fenti megbetegedésekkel kapcsolatban a megyében egyedül rendelkezünk olyan diagnosztikai eljárásokkal és speciális terápiás beavatkozásokkal melyekkel ezen betegségeket a XXI.századnak megfelelően tudjuk gyógyítani. 2006.március 01-től az osztály, mint Arthritis és Biológiai Terápiás Centrum működik ez által lehetővé vált autoimmun betegségben szenvedő betegeinknek az u.n. biológiai terápia alkalmazása.2010.szeptember 01-én került átadásra a Biosphera program keretében az ehhez kapcsolódó Biosphera szoba, ahol a már említett speciális infúziós biológiai terápiában részesülő betegeink még komfortosabb, betegbarát környezetben kaphatják a kezeléseiket. Az elmúlt években több mint 700 betegünk részesül biológiai terápiában.

Fekvőbeteg férőhelyek száma: 40

20 aktív ágy, melyen a kopásos ízületi megbetegedésben-, autoimmun megbetegedésben szenvedők, illetve csontritkulásos betegek kerülnek ellátásra.

20 krónikus ágy melyen térd-, csípő protézis, valamint gerincműtétet követő rehabilitáció folyik.

Az osztályos betegfelvétel előjegyzés alapján történik. Műtét utáni rehabilitáció esetén a műtétet végző orvos konzílium keretében kérheti a beteg áthelyezését osztályunkra. Egyéb esetben az osztályos előjegyzés szakrendelésünkön való megjelenéshez kötött.

Az osztály szakorvosai látják el a kórházi fekvőbeteg osztályokon kezelt betegek részére történő konziliárusi vizsgálatokat is. Kiemelném a kiváló kapcsolatot a Békés megyei háziorvosokkal, akiken keresztül sürgős esetekben is gördülékenyen történik a betegellátás.

Az osztályon dolgozó orvosok:

Dr.Keszthelyi Péter oszt.vez.főorvos

Dr.Budai Beáta oszt.vez. helyettes főorvos

Dr.Abrudán Klára főorvos

Dr.Závada Zsuzsanna főorvos (szakrendelő)

Dr.Laduver Antia főorvos (tartósan távol)

Dr.Petrovszki Irén (tartósan távol)

Dr.Kádár Annamária (tartósan távol)

Szakdolgozók: 4 dipl.ápoló, 8 E-kat.ápoló, 1 szakápoló, 2 asszisztens(1 E-kat,ápoló és 1 szakápoló végzettséggel) 2 fizioterápiás asszisztens, 1 gyógymasszőr.-(2fő tartósan távol)

Az osztály munkáját segíti továbbá 1 beteghordó és 3 takarítónő, valamint a központi gyógytornász szolgálat.

Járóbeteg szakrendelésünk a Várkert u.1.sz.alatt található.

Vezető asszisztens: Kenéz Ágota

Szakrendelésünkön folyamatos a szakorvosi  járóbeteg ellátás. Ehhez kapcsoltan a fizioterápiás egységünkben az egyénre szabott kezelések folynak. Évente több ezer járó beteg szakorvosi, fizioterápiás és gyógytorna ellátása rendkívüli feladatot jelent a munkatársaknak. Ezen feladatot igen magas szakmai színvonalon és a betegekkel való maximális törődéssel végzik.

Szakrendelő dolgozói: 5 rendelői asszisztens, 8 fizioterápiás szakasszisztens, 4 gyógymasszőr, 4 gyógytornász

Gyermek reumatológia szakrendelés:

A gyermek reumatológiai szakrendelést Dr. Keszthelyi Péter oszt.vez.főorvos végzi.

Rendelés helye, ideje: gyerek osztály, hétfő 9h-11h.

Időpontot egyeztetni a 66/526-526 /3349 melléken lehet.

 

 

Elérhetőség, időpontkérés:

Dr. Keszthelyi Péter oszt.vez.főorvos szakrendelése: kedd, csütörtök (reumatológia osztályon) Időpont kérhető hétfő és szerdai napon 7h-9h Te.:66/ 526-526számon./2576 mellék.

Járóbeteg szakrendelés: hétfő-péntek (Várkert.u.1.szám) Időpont kérhető hétfő-péntek 12h-14h a 66/463-584 telefonszámon.

Reumatológia Osztály Arthritis és Biológiai Terápiás Centrum:66/526-526 /6586 mellék.

Biosphera (infúziós) szoba:66/526526  /6648 mellék.

Továbbra is fontosnak tartjuk a reumatológiai megbetegedések megelőzését-osteoporosis, arthrosis, gerincbetegségek stb.-amit a Csont és Ízület Évtizede programban leírtaknak megfelelően végzünk.