Elhelyezkedés: Belgyógyászati tömb IV. és V. emeletén.

Belgyógyászati mátrix osztályvezető: dr Varga Márta főorvos

Részlegvezető: Dr. Varga Péter belgyógyász szakorvos, adjunktus.

Főnővér:  Földi Anikó

Elérhetőség: telefonszám: 06/66/555-218

email címünk: kronikusbel1@bmkk.eu

 

Infrastruktúra:

Az 1.  Krónikus belgyógyászati osztály jelenleg két emeleten, összesen 46 betegággyal működik. A központi légkondicionáló berendezéssel ellátott 5. emeleti részlegünkön 35 beteg kezelésére van lehetőségünk, kórtermeink túlnyomó része 4 ágyas, saját fürdőszobával és WC-vel rendelkezik.

A 4.emeleti részlegünkön 3 kórteremben 11 betegágy áll rendelkezésre.

 

Feladatunk:

Feladatunk az idős, elesett általános állapotú betegek szakellátása, aktív kezelésének folytatása a belgyógyászati, traumatológiai, sebészeti, neuropszichiátriai betegségcsoportokban.

A betegek jelentős része jellemzően belgyógyászati és neurológiai jellegű krónikus megbetegedésben szenved, felvételük túlnyomórészt a BMKK aktív osztályairól vagy az intézmény járóbeteg szakellátó helyeiről történik előzetes szakorvosi konzultáció alapján.

 

Fő célunk a beteg általános állapotának javítása arra törekedve, hogy minél előbb visszanyerje önellátó képességét annak érdekében, hogy a régi életminőségét folytatni tudja. Azoknak a betegeknek, akik előrehaladott betegségben szenvednek, igyekszünk a panaszait enyhíteni, fájdalmát csillapítani, vigasztalást nyújtani.

 

Dolgozói létszám:

Az osztályon egy részmunkaidős belgyógyász szakorvos mellett 1 fő rezidens vagy szakorvosjelölt kolléga segíti a betegellátást.

A teljes ápolói létszám létszám 23 fő, akik munkáját a részmunkaidőben dolgozó gyógytornász, teljes állású  adminisztrátor  illetve beteghordók segítik.

Szorosan együttműködünk a Decubitus- és a Higiénés team dolgozóival, szociális munkásokkal, alkalmanként a dietetikusokkal, a kórházi pszichológussal és a lelkésszel is.

 

Látogatás rendje:

A zavartalan betegellátás érdekében látogatási rendet vezettünk be, mely szerint munkanapokon 11.00 és 19.00, munkaszüneti napokon pedig 10.00 és 19.00 óra között biztosítunk lehetőséget a beteglátogatásra.