BMKK

Dr. Réthy Pál Tagkórház

Békéscsaba

1.Krónikus belgyógyászat

Általános bemutatás:

Az 1. Krónikus belgyógyászati osztály a belgyógyászati tömb 5. emeletén helyezkedik el, ahol egyidejűleg 32 beteg kezelésére van lehetőségünk, kórtermeink túlnyomó része 4 ágyas, saját fürdőszobával és WC-vel rendelkezik.

Feladatunk az idős, elesett általános állapotú betegek szakellátása, aktív kezelésének folytatása a belgyógyászati, traumatológiai, sebészeti, neuropszichiátriai betegségcsoportokban.

A betegek jelentős része jellemzően belgyógyászati és neurológiai jellegű krónikus megbetegedésben szenved, felvételük túlnyomórészt a BMKK aktív osztályairól történik előzetes szakorvosi konzultáció alapján.

Fő célunk a beteg általános állapotának javítása arra törekedve, hogy minél előbb visszanyerje önellátó képességét annak érdekében, hogy a régi életminőségét folytatni tudja. Azoknak a betegeknek, akik előrehaladott betegségben szenvednek, igyekszünk a panaszait enyhíteni, fájdalmát csillapítani, vigasztalást nyújtani.

Dolgozói létszám

Az osztályon egy időben egy belgyógyász szakorvos, főnővér, műszakonként 2-4 szakápoló dolgozik, akik munkáját gyógytornász, adminisztrátor, beteghordó kolléga segítik.

Szorosan együttműködünk a Decubitus és a Higiénés team dolgozóival, szociális munkásokkal, alkalmanként a dietetikusokkal, a kórházi pszichológussal és a lelkésszel is.

Látogatás rendje:
A zavartalan betegellátás érdekében ajánlott látogatási rendet vezettünk be, mely szerint 11.00 és 17.00 óra között javasoljuk a betegek látogatását.