KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM
ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT.

Békés Megyei Központi Kórház

BETEGBIZTONSÁG NÖVELÉSÉT
CÉLZÓ FEJLESZTÉS A BÉKÉS
MEGYEI KÖZPONTI KÓRHÁZBAN

A Támogatás Összege:

198,98 MILLIÓ FORINT

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: EFOP-2.2.18-17-2017-00055

A PROJEKT KEZETÉNEK IDŐPONTJA: 2017.10.15.

A PROJEKT BEFEJEZÉSÉNEK IDŐPONTJA: 2018.10.14.

A projektről

A Békés Megyei Központi Kórházban az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával 198,98 millió Ft összegből javul az egészségügyi ellátás feltételrendszere.  A kórházi fertőzések számának csökkentése érdekében az egészségügyi dolgozók kézfertőtlenítésének hatékonyságát személyre szabott továbbképzésekkel, valamint korszerű fertőtlenítőszer adagolók üzembe helyezésével javítjuk. A betegbiztonság érdekében új betegazonosító rendszer kerül bevezetésre.

 

A Békés Megyei Központi Kórház az ellátott betegei biztonságának növelése érdekében a kórházi fertőzések megelőzését szolgáló programot vezet be.  A program részeként valamennyi betegellátásban résztvevő munkatárs személyre szabott rendszeres továbbképzés formájában ismeri meg és gyakorolja a helyes kézhigiéné alkalmazását és hatékonyságáról visszajelzést is kap. Az eredményesség érdekében korszerű, szenzoros kézfertőtlenítő adagolók kerülnek beszerzésre és valamennyi betegellátó helyen biztosított lesz a helyes kézfertőtlenítés elvégzése. A betegazonosító rendszer bevezetése a fekvő-betegellátó intézményen belüli ellátás során segíti az egészségügyi személyzetet a betegek azonosításában. A rendszer bevezetése és használata fokozza az ellátás biztonságát, mert ellenőrizhetővé teszi a szükséges vizsgálatot, beavatkozást. A rendszer működése hozzásegít ahhoz is, hogy a betegek – pl.: rosszullét esetén – az intézmény területén mindenhol azonosíthatók legyenek és ellátásuk érdekében személyük azonosítását a lehető legrövidebb időn belül biztosítani tudjuk. A betegazonosító rendszer megkönnyíti a betegek egyértelmű és kizárólagos azonosítását, valamint lehetővé teszi a dokumentumok, minták, anyagok, eszközök egyértelmű beteghez rendelését. A projekt által minden beteg számára elérhetővé válik a magasabb színvonalú, biztonságos betegellátás, és az intézményben dolgozó egészségügyi személyzet munkakörülményének javítása.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alap társfinanszírozásával valósult meg, 100 %-os támogatással.