A Krónikus Tüdőgyógyászati osztály bemutatása

A krónikus tüdőbetegségben szenvedők betegséggel történő együttélését segíti a Sitka 1. telephelyen működő Krónikus Tüdőgyógyászati osztály, ahol a kórházban tartózkodás idején a krónikus betegségből eredő szövődmények megelőzését és az életminőség javítását célzó gyógyító tevékenység folyik.

Tevékenységünkhöz szükséges infrastruktúra folyamatosan korszerűsítjük, az utóbbi időben valamennyi vizesblokk teljes felújítására került sor. A 3 és 5 ágyas kórtermeinkben elsősorban betegeink kényelmét és teljes körű ellátását tudjuk magasabb színvonalon biztosítani. Korszerű ágyaink, decubitus matracok és a folyamatos oxygén ellátás biztosított az ápolási feladatok  elvégzéséhez.

A korszerűbb feltételek az ápoló személyzet munkáját is nagyban segítik.

Az osztályt Dr. Kovács Pál László tüdőgyógyász szakorvos, osztályvezető főorvos irányítja,

Tatár Ibolya diplomás főnővérrel egyetemben. Munkájukat  az adminisztratív feladatok teljes ellátásával Kiss Károlyné segíti.

A folyamatos betegellátást szakápolóink

Berndt Sándorné, Hegedűs Zsolt, Mike László, Berkéné Marosán Petra, Papp Ilona, Halmosné Erdődi Anita, Dávid Júlia, Dávid Alexandra, valamint  Gál Melinda és Nagy Attila segédápolók végzik.

Osztályunk fő profilja a krónikus tüdőgyógyászati betegek ellátása, de kapacitástól függően kórházunk valamennyi aktív osztályáról is fogadunk betegeket.

Törekszünk a kórházi osztályok, diagnosztikus részlegek munkatársaival stabil, jó együttműködést fenntartani. A szállító szolgálat munkatársaival napi, élő kapcsolatunk van. Jó együttműködésünk nagyban szolgálja a betegellátás biztonságát. Természetesen ugyanez mondható el a Mentőszolgálat munkatársaival való kapcsolatunkról is.

Osztályunk a fentiekkel együtt a gyönyörű környezetben a múlt hagyományainak megfelelve igyekszik a betegellátás elvárásainak mind jobban megfelelni.

 

 

Dr. Kovács Pál László